Oncologierevalidatie

Oncologierevalidatie

Fysiotherapie De Zorgmolen: oncologierevalidatie

Kankerbehandelingen kunnen levensreddend zijn, maar kunnen ook restverschijnselen veroorzaken zoals bewegingsbeperking, functiebeperking, spanningsklachten, oedeem en vermoeidheid. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het belangrijk is om tijdens de behandeling tegen kanker toch bewust te blijven bewegen om restverschijnselen zoveel mogelijk te beperken en de effectiviteit van de behandeling zelfs te vergroten.

 

Nazorg voor kankerpatiënten

In ons gezondheidscentrum De Zorgmolen begrijpen wij hoe belangrijk het is om de nazorg voor kankerpatiënten te bieden en daarom hebben wij een multidisciplinair oncologienetwerk opgezet. Naast fysiotherapeutische hulpverlening bieden wij nog meer disciplines aan die zich bezighouden met oncologische nazorg. Hierdoor kunnen we patiënten de beste zorg bieden en hen helpen om zo goed mogelijk te herstellen.

 

Fysiotherapie en behandelingen

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen patiënten om doelgericht in beweging te komen en te blijven. Door middel van specifieke oefeningen en bewegingstechnieken kunnen zij de restverschijnselen verminderen en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging heeft ook bewezen effectief te zijn bij het voorkomen van kanker, dus het is belangrijk om hiermee door te gaan, zelfs na de behandeling.

Naast fysiotherapie bieden wij ook andere disciplines aan die zich richten op de nazorg van kankerpatiënten. Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van slikproblemen en stemproblemen die vaak voorkomen na kankerbehandelingen. Onze diëtisten kunnen patiënten helpen bij ondervoeding en smaakproblemen, terwijl onze Mensendieck-therapeuten patiënten kunnen ondersteunen bij het vinden van een balans in energieverdeling, chronische vermoeidheid en slaapproblemen.

Kanker en de behandeling ervan kunnen een grote impact hebben op de mentale gezondheid van patiënten. Daarom bieden wij ook psychologische zorg aan als onderdeel van onze oncologische nazorg. Onze ervaren psychologen bieden ondersteuning en begeleiding bij mentale dysbalans en andere psychische klachten die patiënten kunnen ervaren tijdens hun herstel.

Oedeem, of zwelling van het lichaamsweefsel als gevolg van een slechte afvoer van vocht, is een veelvoorkomend probleem bij kankerpatiënten. Onze oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van oedeem en het verminderen van de symptomen. Door middel van manuele lymfedrainage en andere technieken kunnen zij het vocht afvoeren en de zwelling verminderen.

 

Gezondheidscentrum De Zorgmolen

Bij De Zorgmolen hebben we begrip voor de uitdagingen die kankerpatiënten tijdens hun herstelproces kunnen ervaren en daarom bieden wij hoogwaardige oncologische nazorg aan.

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx