Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Fysiotherapie De Zorgmolen: sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen en voorkomen van sport gerelateerde blessures. Bij Fysiotherapie De Zorgmolen zijn we gespecialiseerd in sportfysiotherapie en bieden we behandelingen aan voor zowel recreatieve sporters als professionele atleten.

 

Wat is sportfysiotherapie?

Wat is de rol van een sportfysiotherapeut? Een sportfysiotherapeut helpt mensen die na een ziekte of blessure weer willen werken of sporten. Daarnaast begeleidt en adviseert hij ervaren sporters die op hoog niveau presteren. Naast deze doelgroepen behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen, waarbij sport deel uitmaakt van de therapie. Meestal worden blessures aan de knie, enkel en schouder behandeld door een sportfysiotherapeut. Naast het herstel van deze gewrichten, richt de fysiotherapeut zich ook op het trainen van andere belastbare lichaamsdelen.

 

Wat zijn de voordelen van sportfysiotherapie?

Het volgen van sportfysiotherapie bij Fysiotherapie De Zorgmolen biedt verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel is dat je blessures kunt voorkomen. Door het volgen van sportfysiotherapie leer je namelijk hoe je op de juiste manier kunt sporten en hoe je blessures kunt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het aanleren van de juiste techniek tijdens het sporten.

Een ander voordeel van sportfysiotherapie is dat het kan helpen bij het herstellen van een blessure. Door middel van de juiste behandelingen kan het herstelproces versneld worden. Hierdoor kun je sneller weer beginnen met sporten en voorkom je dat je nog meer tijd kwijt bent aan het herstellen van de blessure.

Tot slot kan sportfysiotherapie ook helpen bij het verbeteren van je sportprestaties. Door middel van de juiste oefeningen kun je bijvoorbeeld je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en snelheid verbeteren. Verder hebben we naast sportfysiotherapie nog vele andere behandelingen

 

Voor meer informatie zie: www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut/specialisten/de-sportfysiotherapeut.html

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx